Yılın Makyaj Modası

By Yasemin Güneş


Bu yılın moda trendlerini takip ediyorsanız, kıyafetlerinizi tamamlayacak makyaj hilelerinden de haberdar olmanız gerekli! Bu yazımızda size tarzınızı tamamlayacak makyaj sırları vereceğiz. 2014 yılının sonlarında gerçekleşen moda haftalarının sonrasında gelecek yılın makyaj modasına göz kırpan makyaj stilleri hakkında bilgi sahibi olabildik.

Bu yıl makyaj masalarımızda temizlik yapmamız gerekecekmiş gibi görünüyor. Son makyaj trendlerini incelediğimizde, yıl boyunca yüzlerde sadelik ya da sadece belli bir kısmın ön plana çıkarıldığı makyaj modelleri göze çarpıyor. Bunu kırmızı halı törenlerinde de gözlemleyebiliyoruz. Yani gölgeli bir makyajı; parlak rujlar, renkli allıklar ve uzun kirpiklerle tamamlamaya çalışma dönemi artık sona erdi. Makyajınıza başlarken cildinizin rengine uygun bir kapatıcı ile kusurlarınızı kapatabilir sonrasında hafif bir fondöten ya da tercihen BB krem ile renk dengenizi sağlayabilirsiniz.

Kış aylarında olduğumuz şu günlerde mat, şarap rengi tonlarında bir ruj, ince sürülmüş bir eyeliner ve rimel ve son olarak da hafifçe sürülmüş gül kurusu tonlarında bir allık ile sofistike bir görünüm kazanabilirsiniz.

Eğer dudaklarınız yerine gözlerinize dikkat çekmek istiyorsanız, gölgeli bir göz makyajını hafif bir dudak parlatıcısı ile kapatmanız yeterli olacaktır.

Makyaj modasının en şaşırtıcı sürprizlerinden biri de mavi ve turuncu tonlarda yapılan dumanlı göz yani smokey eyes modası. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte punk tarzından esintiler ombre makyaj, kedi gözü makyaj ve diğer tüm makyaj tekniklerini etkisi altına alacak.

Ama siz sakın tarz olayım derken rezil olmayın. Mavi tonlarında yapılmış bir göz makyajının altına pin up tarzı kırmızı bir ruj sürmeye kalkmayın. Unutmayın, bu sene sade güzelliğimizi ortaya çıkartmaya çalışıyoruz!

Aynı uyarı allıklar için de geçerli. Son Donna Karan, Nicole Miller gibi önemli defilelerde gördük ki solgun renkli makyaj uygulamalarının doğru uygulanması bu yıl kim şık kim rüküş belirleyecek.

Yasemin Güneş

About the author

Kitap okumak ve makale yazmaktan hoşlanır. Seyahatlarde günlük tutmayı sever. Burcu vakit buldukça Kadinca.com online dergisinde yazmaktan çok mutlu oluyor.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}