İlk Buluşma

By Seda

aşk, tanışma

İlk buluşma… Adı üzerinde; bir ilk. Her iki taraf için de bilinmezlerle dolu riskli bir durum. Sakin olmakta ve dolayısıyla asıl amacın ne olduğunu kaçırmamakta fayda var. “Bu buluşmanın ikincisi olmalı. Üçüncüsü…Dördüncüsü….” Asıl odaklanmak gereken nokta bu.Kızsal bir bakış açısıyla genelde şöyle deniliyor; “Bana öyle bir aşık olmalı ki; gözü bir başkasını görmesin” Aslında yanlışa giden en büyük tuzak bu tip bir bakış açısı. Çünkü insanı doğal olmaktan, rahat ve çekici kılmaktan uzaklaştırır.


 
Yani şimdi hem doğal olacağız, hem de çekici olacağız… Ayrıca, karşı tarafın ne beklediği, nelerden hoşlandığı hakkında elimizde ne kadar bilgi varsa, bunları olumlu yönde mutlaka değerlendirmek zorundayız. Ama asıl amaç birlikte olunan zamanı keyifli geçirmek olmalı. Çünkü çift olarak devamı olmasa da, en azından yaşanılanları ”güzeldi” diye hatırlamak gerekmez mi?
 
Bizi kasacak, gerecek her türlü ayrıntı, zorlayıcı mekan, giysi, zamanlama gibi durumlardan maksimumda kaçınmalı. Kızlar, aşırı makyaj yok. Vücudumuzda neresi en güzelse onu ortaya çıkartacak iç gıcıklayıcı bir kıyafet. Mesela dar bir pantolon. Ya da hafif dekolte bir üst… Mutlaka hoş bir parfüm (fazlaya kaçmadan, adamı boğmanın anlamı yok!) ve kesinlikle bakımlı saçlar… Gözler güzel bakacak. Konuşmalarda da aşırıya kaçmadan, bir yandan da karşı tarafın tepkilerini değerlendirerek katılımcı olmakta fayda var. Nelerden konuşabilirsiniz? Mesela sinemadan olabilir. Müzik tercihi olabilir. Zevkler ve renkler tartışılmaz tabii, ama onun tarzını öğrenmek bir sonraki adım için size avantaj sağlayacaktır. Belki bir hediye seçimi yapmakta ya da ikinci randevu için eminim faydalacaksınız. Spor ve hobiler diğer güvenli konular. Dürüst cevaplar lütfen. Yalan ve abartıya hiç gerek yok.
 
Şimdi hemen “Acil Durumda Yapılacaklar” – “Asla yapılmayacaklar” ve “Kesinlikle Yapılacaklar” konularından birkaçına göz atalım.
 
Mesela sessizlik oldu ve birileri bir konu açmazsa sanki sonsuza kadar sürecek. Kızlar; erkekler de iltifat sever. Onun beğendiğiniz bir yönünden bahsedin. Mesela “Sakalın çok yakışmış”, veya “İyi ki burayı seçmişsin. Çok beğendim” türünden bir kaç iyi sözle, onun rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.
 
Ortamı yumuşatacağım diye garip espriler yapmak bir çuval inciri berbat etmekle eşdeğer olabilir. Nezaketen gülüşleri, sıkılmış rahatsız olan bakışları yakalamaya çalışın.
 
Sakın ola bir konuyu fazla uzatıp, en küçük ayrıntısına kadar derinlemesine anlatmaya, hatta karşılıklı çatışma yaşanması pahasına fikrinizi savunmaya kalkışmayın. Söylediklerine elbette katılmıyor olabilirsiniz. “Ben bu konuda farklı düşünüyorum” der konuyu kapatırsınız. Unutmayın; erkekler kendi aralarında bile tartışmayı fazla sevmez. Kaldı ki flört ettikleri, etkileyici bir kızla neden tartışsın ki şimdi durup dururken. Aman dikkat!
 
Sivri yönlerini, en iyi, kişinin kendisi bilir. Mutlaka, önceki deneyimlerinizden aldığınız dersleri, buluşmaya gitmeden kısa bir süre düşünün. Ama çok fazla değil. Acımasız olmayın. Morali yüksek tutuyoruz. Çünkü herkes farklıdır. Her buluşma da elbette farklı olacaktır.
 
Eğer şansınız varsa buluşacağınız yere önceden gidebilirsiniz. Bu sayede buluştuğunuzda kendinizi daha rahat hissetmenize yardımcı olur. Hatta menüyü, ikram alternatiflerini vb. İnceleyebilirseniz eğer, kötü sürprizleri de elemiş olursunuz.
 
Eğer bir maça ya da partiye gidilecekse, lütfen kendinizi kaybetmeyin. Eğlenmeniz onu yalnız bırakmanız anlamına gelmesin.
 
Asla eski ilişkilerinizden, kalp ağrılarınızdan bahsetmeyin. Ne işi var şimdi onların bu ortamda? Zaten ‘mukayese’ ilişkilerin en büyük düşmanı. Daha başlamadan zavallıcığı paralamanın hiç alemi yok. Unutmayın: Temiz ve beyaz bir sayfa açıldı şu an hayatınızda. Güzelliklerle ve keyifle.

About the author

Seda düşünmeyi, üretmeyi ve paylaşmayı sever. Mutlu olmak için çalışır. Hayatı ve kendini sorgular. “Neden?”ler kadar, “Nasıl”lar peşindedir. “An”ları yakalamak ve yaşamak gerektiğine inanır.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}