2013 Yılının Yeni Estetik Trendleri Vol. II

By Berna Yargıç

bacak estetiği, erkekler, kadınlar, selülit

images (1)

images (2)

 

 

 

 

 

En  Fazla Tercih Edilen Estetik Operasyonlar Son Dönemde Neler? 

Sonuçları güzel olan ve insanları mutlu eden tüm estetik operasyonlara olan ilgi hızla artmaktadır. Özellikle son dönemlerde popo protezi ve bacak şekillendirme prosedürlerine ilgi nispeten daha fazla denilebilir.

Gelisen ve Değisen Teknoloji Bu Tarz Operasyonlarda Nasıl Bir Yenilik Yaratıyor?

Operasyon süresini kısaltıyor, operasyon sonrası hastanın konforunu arttırıyor, sosyal yaşamdan uzaklaşmalarını önlüyor.Bunların dışında örneğin endoskopik operasyonlarda iz çok daha az oluyor, mikrocerrahi uygulamalarının gelişmesiyle de daha doğal görünümler elde edilebiliyor (örneğin meme rekonstruksıyonu)

Bacak Şekillendirme Operasyonları

Değişik amaçlarla yapılan operasyonların ana başlıkları arasında yer alır.

Çarpıklık var ise, eğrilik var ise ve bu iskelet sisteminden kaynaklanmıyor ise bu bacak estetiği adı altında bacak silikonları ile düzeltilebilir.

İki bacak arasında çap farkı var sise.

Bacaklardan biri ince biri kalın ise.

Ayak bilekleri ince ve ya kalın olabilir. Kalın bacağı inceltmek, ince bacağı kalınlaştırmak da bacak operasyonları için bir nedendir.

Dizlerin birbirlerine bakan yüzeylerindeki ( diz içlerindeki )  küçük çıkıntılar bacağı üst ve alt olmak üzere ikiye böler. Bu da etek giyilmesinin de kişilerin kendini mutsuz hissettirecek bir görüntüdür. Bu diz içlerine de yapılacak işlemler bacak estetiği olarak adlandırılır.

Poponun alt kısmına ve basenlere yapılacak işlemlerde bacağı şekillendirmek için bu da bacak estetiğini oluşturan işlemler arasındadır.

Bacağı kasıktan itibaren değerlendirmek lazım. Bacak estetiği deyince hemen poponun alt sınırından yanlarda basenlerden altta da ayak bileğine kadar bir bütün olarak değerlendirilmeli ve nerede kusurlu görüntü var ise ya da düzgün ve uzun bacak görüntüsünü engelleyen şekil var ise bunlara yönelik yapılan operasyonlardır. Uzun bacak görüntüsünü engelleyen şekil var ise bunlara yönelik hamleler yapılmalı bunlar da işte bacak silikonu, yağ dolguları, liposaction, lipoliz, lifiling ler olarak değerlendirilebilir. Çok ciddi bacak sarkıklıklarında bunlara bacak germe operasyonları da eklenebilir.

indir

Ameliyat Şekli ve Süreci Nedir?

Bacak estetiği dediğimizde cerrahi müdahale bir tek bacak estetiği ile bitmiyor. Cildin de güzel ve sağlıklı görünmesi gerekir. Çok tüylü olmaması gerekir. Varislerin olmaması gerekir. Selülitin olmaması gerekir. Bunlar da bacak estetiği işlemlerinde önemli rol oynuyor. Bacağı hem şekillendirip hem de bu şekli dışarıya yansıtan deriye yönelik işlemler de yapılabilir. Küçük kılcal varisler için lazer uygulamaları iyi sonuç verir. Selülit için yine cihaz uyguamaları ve liposactiona benzeyen bir işlemle yapılan selülit operasyonları mevcuttur. Selülitin nendenlerinden biri de bölgesel yağ fazlalığıdır. Eş zamanlı olarak da portakal kabuğu görünümü veren deri ile deri altındaki kaslar arasında deriyi içeriye çeken ve girintili çıkıntılı yapıya neden olan bantların oluşumudur. Bu liposaction yöntemine benzeyen işlemde de bu hem bu bölgelerdeki yağlar alınır dolayısıyla  dışarıya çıkıntılı olan kısım giderilir hem de deriyi içeri çekerek girinti çıkıntıya neden olan bantlar giderilir. Bu liposactione ye göre biraz daha morartıya neden olan bir işlemdir. Bundan sonra korse giyilir bir kaç hafta. Ama liposactionenin sonucu kalıcıdır. Ama selülite yönelik işlemlerin sonucu eğer kişi yaşam standardını ve stilini değiştirtmezse çok kalıcı değildir. Yani selülit giderildikten sonra eğer kişi kendsini korumaz ise o zaman selülit ileride tekrar oluşabilir.

Bir Kişi Kendisini Selülitten Nasıl Koruyabilir? 

  • Yediğine içtiğine dikkat edebilir
  • Selülit yapmakla suçlanılan gıdalardan uzak durur.
  • Yeterli sıvı alır.
  • Kafeinden, alkol ve sigara tüketiminden uzak durur.
  • Egzersiz yapar
  • Uykusuna dikkat eder

images (3)

CERRAH SELÜLİTİ GİDEREBİLİR AMA TEKRAR OLUŞMAMASI HASTANIN KENDİ ELİNDEDİR.

 

Liposactione de şekil verince kişinin çok bir şey yapmasına gerek kalmaz çünkü o şekil korunur. Kilo alıp verebilir. Kilo aldığında şekil bozulmadan genişler kilo verdiğinde de şekil bozulmadan daralır.

Yapılan İşlemler Ömür Boyu Kalıcı Mıdır?

Şekil genelde kalıcıdır ama oran değişebilir. Bacak çapı 30cm ise kilo alındığında 35 cm e ya da 40 cm e ulaşabilir ama burada önemli olan şeklin korunmasıdır. Şekli cerrah oluşturur ama bu şeklin geniş ya da dar olacağına kişi karar verir. Eğer kilo alırsa şekil bozulmadan yine güzel şeklini koruyarak daha geniş bir görüntü oluşur.

Bacak Estetiğinde Yanlış Bilinenler Neler? 

Yağ dokusuna yönelik işlemler olunca daha sonra çok daha kötü görüntü elde edilebileceği düşünülüyor. Bir yerden yağları alırsanız ya da yağ verirseniz daha sonra kilo alıp veriminde çok ciddi şekil bozuklukları olur diye düşünülür. Ama bu doğru değil. Çünkü yağ dokusuna yönelik işlem yaptığınız her bölgede vücut her kilo alıp verdiğinde burası da diğer bölgelere uyar. Normal operasyonlarda bu tür olumsuz sonuçlar söz konusu değildir.

Bacak şekillendirmede çok kullandığımız bacak silikonlarının çok zor ameliyat olduğu ve çok ciddi sağlık problemlerine neden olabileceği düşünülüyor böyle bir şey söz konusu değil. Uygun şekilde, uygun teknikte ve uygun kişiye  yapılan işlemlerde endişe edilecek bir şey söz konusu değildir.

Kadınlarda ve Erkeklerde 2013 Estetik Trendleri Neler? 

  • Klasik anlamda bildiğimiz ve iyi sonuç veren tüm estetik operasyonlar 2012 yılına da trendler arasında.
  • İnsanlar bilgilendiği için daha doğal estetiğin peşinde.
  • Kirpik ekimi ve uzun kirpikler çok moda ama herkese yapılmıyor. Sadece ihtiyacı olanlara yapılmayı tercih ediyoruz.
  • Uzun ve dolgun kirpikler
  • Kavisli olmayan düz suratlar
  • Daha düz, geniş açılı ve çok ince olmayan kaşlar
  • Abartıdan uzak belirgin elmacık kemikleri
  • İnce bel
  • Vücut ile orantılı düzgün bacaklar
  • Abartılı olmayan, arkaya doğru çıkıntılı diri popo

Outlar

  • Abartılı dudaklar
  • Çok belirgin ve çıkıntılı yanaklar
  • Aşırı kavis
  • Estetikli olduğu 1 km öteden belli olan burunlar
  • Kavisli ve ince kaşlar
  • Abartılı ve çok belirgin elmacık kemikleri
  • Basık ve geniş popo

[box type=”warning” align=”alignleft” ]Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız bir önceki yazımıza buradan ulaşabilirsiniz..[/box]

Berna Yargıç

About the author

Berna 1982 ilkbaharında İzmit'te merhaba dedi dünyaya. Sevimli ve girişkendi belliydi bugünkü benliği adeta. Seyahat aşığı olan Berna işlerinden fırsat buldukça macera dolu yerlere kaçamaklar yapmaktadır. Seyahatin yanında yazmanın da onu mutlu ettiğini keşfettiği günden beri yazılarıyla sizlere keyif verip bilgilendirmektedir. Hayat kısa ama öğrenilecek bilgiler sonsuzdur...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}