2013 Yılının Yeni Estetik Trendleri Vol.I

By Berna Yargıç

adonis kası, estetik, popo estetiği, venüs gamzesi

images

images (1)

Erkeklerde ADONİS KASI

 

 

Kadınlarda VENÜS GAMZESİ 

 

 

 

 

  • Adonis kası ve venüs gamzesi kavramı nedir?

Adonis kası aslında tam olarak bir kas değil ; bir görünüm aslında. Bu yapı adonis beli veya apollo beli olarak da adlandırılmaktadır. Hem erkekte hem de kadınlarda olabilen bir görünümdür. Özellikle iç çamaşırlı iken, çıplakken veya düşük bel giysilerde görünebilen bir anatomik yapıdır. Bu yapının insanlar tarafından çekici olarak algılandığı söylenebilir. Bu görünümün belli olabilmesi için yağ dokusunun olabildiğince az olması gerekir ki, oluk ortaya çıkabilsin. Bu yapı bir takım egzersizlerle de ortaya çıkarılabilirken yağ dokusuna yönelik olarak yapılan işlemlerle de sanki adonis oluğu varmış gibi bir şekil oluşturulabilir (biraz tembel işi)

Venüs gamzesi ise yine hem erkekte hem de kadınlarda görülen hemen poponun üst kısımlarındaki iki gamzedir. Adonis görünümü gibi venüs gamzesinin de çekici olarak algılandığı söylenebilir.

  • Erkek vücudunda baklava dediğimiz görüntünün düzenli sporla ortaya çıkacağı söyleniyor. Estetik yöntemlerden de destek alarak böyle bir görüntüye kavuşmak mümkün mü?

Karın bölgesindeki baklava görünümü esas olarak tabi ki sporla ortaya çıkarılmalıdır ama bu görünümü elde etmek için ciddi biçimde uğraşmak gerekir çünkü baklava görünümüne neden olan kasları geliştirirken eş zamanlı olarak karın bölgesindeki yağ dokusunu da inceltmek gerekir . Bu da bir disiplin işidir.

  • Bu tarz estetik uygulamalara hangi yas grubu veya hangi cins daha fazla ilgi gösteriyor?

Doğal olarak genç yaş insanlar ilgi gösteriyor. Hem erkeklerin hem de genç kızların ilgisini çeken uygulamalar bunlar. Venüs gamzesi uygulamalarının ise neredeyse tamamı genç kızlar tarafından tercih edilmektedir.

  • Kimlere yapılabilir? Kimlere yapılamaz? Belli bir dezavantajı var mı?

Sağlık açısından bir problemi olmayan herkese uygulanabilir bu işlemler. Bu prosedürlerin  sağlığa olumsuz bir etkileri yoktur.

  • Çok maliyetli bir operasyon mu?

Aşırı maliyetli işlemler değil bunlar.

  • Bel bölgesi estetiği pek duyulan bir şey değil. Tedavi süreci nasıldır?

Bel bölgesi estetiği aslında oldukça sık yapılan bir işlemdir. Liposuction (yağ dokusu birikimlerinin alınmasıyla vücuda şekil verme işlemi)’un içerisinde geçtiği için dikkat çekmemiş olabilir.Bel bölgesine yapılacak bu işlem ile özellikle düz görünüm engellenerek kavisli , kum saati görünümünde estetik kadın silüeti elde edilebilmektedir. (eğer bel bölgesinin düz görünümü iskelet yapısından değil de yağ birikiminden dolayı oluşmuş ise) images (2)

  • Düsük bel pantolon tercih eden kadınların ileride bazı sağlıksal problemlerle karşılaşacağı söyleniyor. (doğurganlık gibi..) Doğru mudur?

Katılmıyorum .Doğurganlık pelvis  denilen kalça bölgesinin dar olup olmamasıyla (ki bu sadece doğumun normal mi yoksa sezeryan ile mi olacağını ilgilendirir) ve hormonal yapıyla ilişkilidir, bel bölgesindeki yağ dokusunun doğurganlıkla ilgili olarak olumlu veya olumsuz bir ilişkisi olduğunu düşünmüyorum.

  • Popo estetiği..

Güzel popo vücut için çok önemli çünkü bacak boyu ile de doğrudan ilişkili. Güzel bir popo şekli bacağı da güzel gösterir ama basen yanlara doğru çıkıntılı geniş bir popo var ise hem popo bölgesini geniş gösterir hem de bacağı olduğundan kısa gösterir. Dolayısıyla göbekten başlayan basenlerin altında biten bölge geniş görünür bu da kadın vücut hatları için istenilmeyen bir görüntüdür.

  • İdeal popo yapısı nedir?

Aslında Latin poposu diye düşünülür ama ideal popo şekli Latin poposu yani daha yuvarlak hatlı bir popoyla  birlikte Afrika kökenlilerin sahip olduğu daha kaslı arkaya doğru daha çıkıntılı popo şeklinin karışımıdır. Yani ikisinin birleşimi aslında güzel popo olarak değerlendirilmelidir.

  • Bunu tanımlamak istersek nasıl tanımlarız?      indir

Bel kavisinin belli olduğu

Poponun arkaya doğru çıkık olduğu

Yanlara taşmayan

Yuvarlak hatlı

Dar

Üst ve alt mesafesi kısa

Bacaktan ve belden net sınırlarla ayrılabilen

Tabii bu popo şeklinin de aşırı kaslı görünmemesi gerekir.  Ve cildinin de pürüzsüz ve selülitsiz olması gerekir. Bu güzel bir görüntüyü vurgulayacaktır.

  • Hangi teknik uygulanıyor?      indir (1)

Sarkık ise öncelik dikleştirmedir.

Geniş ise daraltmadır

Büyük ise küçültmedir.

Küçük ise büyütmedir.

Popoya yağ dokusu da yapılabilir silikon da yapılabilir. Yağ dokusunun bir kısmı erir. Dolayısıyla verilen yüksek miktardaki yağ dokusunun hepsi kalmayacağı için ikinci bir seansa ihtiyaç duyulabilir. Ya da çok hafif bir çıkıntı isteniyorsa çok hafif bir hacim isteniyorsa yağ dokusu denenebilir.

Ama düz bir popo ise ve arkaya doğru çıkıntılı olması isteniyorsa o zaman seçenek  popo silikonu popo protezi olmalıdır.

  • Ağrılı acılı bir işlem midir? İz kalır mı?

Yağ dokusuna yönelik işlemler örneğin yanlara doğru olan çıkıntıların giderilmesi arkaya doğru çıkıntı vermek amacıyla yağ enjeksiyonlarının yapılması  ağrılı bir işlem değildir. İz de bırakmaz.

Popo silikonu yerleştirilecek işlemlerde ise bir iki gün ağrıya neden olabilir. Aynı meme silikonu operasyonu gibidir. Şunu çok net belirtmek lazım. Sanki popo protezi yapılması ile şekillendirme yapılırsa kişilerin sosyal yaşamının aksaklığa uğrayacağı, oturup kalkmada problem olacağı düşünülebilir ama silikon popo silikonu aslında oturma yüzeyine denk gelmiyor. Biz aslında popomuzun üzerine oturmuyoruz.  Oturduğumuz yer poponun alt kısmındaki  kemik çıkıntıdır. Oturduğumuzda popo arkada durur. Kaldı ki bir süre sonra poponun üstüne de oturabilirsiniz, yatabilirsiniz de.  Bu rahatsızlık hissi vermez.

  • Herkese yapılır mı?

İhtiyacı olan herkese yapılan bir uygulamadır. Çok ciddi bir sağlık problemi yoksa diğer estetik operasyonlar gibi herkese yapılır. Ergenlik çağını bitirmiş reşit olmuş olması gerekir. Ve gerçekten de ihtiyaç olması gerekiyor.

  • Popo protezinde iz kalır mı?

3-4 cm lik bir kesi ile yapılıyor. Ve iki poponun arasındaki olukta gerçekleştiriliyor. Dolayısıyla baştan itibaren o izin en belirgin olduğu dönemde bile iz görünme şansı yoktur.

 

2013′ ün Estetik trendlerini incelemeye devam edeceğiz… Sıra da neler var acaba?

Sevgiler…

Berna

 

Berna Yargıç

About the author

Berna 1982 ilkbaharında İzmit'te merhaba dedi dünyaya. Sevimli ve girişkendi belliydi bugünkü benliği adeta. Seyahat aşığı olan Berna işlerinden fırsat buldukça macera dolu yerlere kaçamaklar yapmaktadır. Seyahatin yanında yazmanın da onu mutlu ettiğini keşfettiği günden beri yazılarıyla sizlere keyif verip bilgilendirmektedir. Hayat kısa ama öğrenilecek bilgiler sonsuzdur...

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}