Cilt Sorunlarına Doğal Şifalar

By Didem Bektaş

bakım, cilt bakımı, güzellik, sağlık

Cilt sorunları biz kadınların güzellik ve estetik kaygısını bozan ciddi sağlık sorunlarından biridir. Hangi cilt tipine sahip olduğumuzu bilmemiz gerekiyor. Yağlı, kuru veya karma cilde sahip olabiliriz. Öncelikle sağlıklı, doğal ve dengeli beslenmenin cilt sağlığı için ne kadar faydalı olduğunu belirtelim. A vitamini en başta olmak üzere, vitamin ve mineraller cilt için gerekli. Hücresel onarıma ve gelişime ihtiyaç duyan cildimiz içeriden A vitamini ile beslendiğinde, bu işlevi yerine getirecektir.

Hem cilt sağlığı hem de cilt güzelliği açısından bu önemlidir. Kollajen liflerini onarmada, güneş ve ultraviyoleden etkilenen cildin bakımını yapmada sağlıklı beslenmek de, spor ve doğal cilt bakımı kadar gereklidir. Güneş ışığına ve solaryuma maruz kalmamak da gerekir. İleride cilt kanserinden korunmak adına fazla güneşte kalınmamalı. Yüzü şapka ve gözlükle korumalı, gölge yerleri tercih etmeliyiz.

Doğal şifalara geri dönersek; beta karoten içeren vitamin, mineral ve sebze meyvelerle hazırlanacak bir kürü hem cilde uygulayabilir hem de düzenli olarak tüketebiliriz. Havuç ve domates iyi bir beta karoten ve A vitamini kaynağıdır. Diş macunu, yoğurt, tütün, süt, çiğ et gibi demode yöntemlerden uzak durulması tavsiye ediliyor. Cilt uzmanlar bu eski yöntemlerin yarar değil zarar vereceğini söylüyor.

Cildin nemlendirilmesi en önemli adımdır. Bol su için, spor yapın, çeşitli maskelerden yararlanın, kreminizi sürün ve mutlaka cilde nemi verin. Günlük cilt temizliğine özen gösterin. Gece yatmadan makyajınızı temizleyin. Fazla makyaj yapmayın hatta fondöten gibi maddelerden uzak durun. Maskenizi yapın ve nemlendiricinizi sürüp yüzünüzü dinlendirin. Aynı şekilde, el, kol, ayak, bacak ve diğer bölgelere de uygun maskeleri ve bakımı uygulayın. Biyolojik ısınan maske de alternatif bir seçenektir.

Güzellik merkezlerinde aylık bakımınızı yaptırın. Zeytinyağı, limon, bal ve salatalık ile hazırlayacağınız bir maskeyi haftada bir yüzünüze uygulayın. 20 dakika bekletin ve nemlendiricinizi uygulayın. Değişimi siz de görecek ve şaşıracaksınız. Gözenekler açılır, cilt yenilenir ve ışıldar. Özellikle kuru cilt tiplerine zeytinyağı adeta şifa gibi gelir. Vitaminsiz kalani solgun ve kurumuş ciltler için biçilmiş kaftandır.

[highlight]

Kuru ciltler için hazırlayacağınız maskede şu malzemeler yer almalıdır:

Yulaf, kabak, havuç, marul, muz, elma, şeftali ve salatalık.

Yağlı ciltler için hazırlayacağınız maskede şu malzemeler yer almalıdır:

Badem, elma, papatya, ıhlamur, lavanta, çam ve yumurta. [/highlight]

Ayrıca, hatmi tentürü, karahindiba haşlaması, nane haşlaması, gül yaprakları ile tütsü, huş ağacı bitkisi, kızıl ağaç, gül yaprakları, yulaf unu, mısır unu ve zeytinyağı da cilt sorunlarında kullanılan etkili doğal çözümlerdir. Bir kozmetik ürününe dünyanın parasını vereceğinize kendi bakımınızı ucuz ve doğal yollarla siz hazırlayın.

[highlight]Yüz yıllardır kadınların güzellik sırları doğada gizlidir. Ayrıca cildi içten beslemek için de güzel bir beslenme programı yapın. Diyet listenizden dışarı çıkmayın, sağlıksız yediğiniz her şey hem kilo almanıza hem de cilt sorunlarına yağlanma ve sarkmaya yol açar. Kendinize de cildinize de iyi bakın. Unutmayın, bir kadın güzel ve bakımlı olmalı.. Cildine de özen göstermeli ki girdiği yerlerde kimse gözlerini ondan alamasın…[/highlight]

Didem Bektaş

About the author

Didem, hayatı ve hayata ait olan şeyleri hayal gücüyle pekiştirerek irdelemeyi sever. Yazı yazmak ve resim yapmak başta olmak üzere sanatsal çalışmalarda bulunmak en büyük hobileridir. Doğada yapılan her şeye bayılır. Hayat dolu ve renkli bir kişiliğe sahiptir.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}